Natten mot fredag så vaknade Rasmus med feber. Attans – han som varit frisk ett tag nu i alla fall, och så får han feber just den helgen han ska till mormor och morfar. Jag pratade med mamma och pappa på fredag morgon och de sa att han fick komma ändå. Va glad jag blev då! Vi hade ju sett fram emot en helg med tjejerna! Han har varit pigg trots febern, har dock inte haft så hög, max 39 grader och det var nu på söndag kväll.

I fredags kväll var tjejerna hos Emilia på kalas. Vi skulle hämta dem kl 19 då kalaset slutade, men vi kom inte hem förrän efter kl 21, för vi blev kvar där. Det var jättekul att få se deras hus som de precis flyttat till. Det var jättefint!

I lördags morse sov jag till 7.30 – skönt! På förmiddagen gjorde vi Mozartkulor och lite rischoklad. 13.30 åkte vi upp till IKEA för att fixa lite grejer. Sen åkte vi vidare till Aspuddsparken där tjejerna skulle på kalas hos Sofie. Vi lämnade dem där och sen åkte vi en stund till Liljeholmstorget och det köpcentrum som nu finns där. Det var jättestort och fint! Vi köpte de sista julklapparna och tog varsin kaffe.

Direkt efter kalaset åkte vi ut till Mölnbo – på middag hos Linda och Fredric (som vi själva bjöd in oss till i går morse). smiley Det var supergott och trevligt! Kom väl hem vid 22 ungefär. Det är sådan skillnad när man åker iväg och inte har med den minsta i familjen – som blir så kvällstrött. Man kan liksom stanna kvar lite längre utan att behöva lägga något barn där för att sova.

I morse vaknade jag när kl var 8.15. Jag fick nästan en chock när jag såg att jag sovit så länge! smiley Vi var ute en sväng på förmiddagen. Daniel skottade – det hade ju snöat ÄNNU MER i natt….. Tjejerna åkte lite skidor.

Sen var det dags för Amanda att åka iväg på helgens tredje och sista kalas – hos en klasskompis. Daniel både skjutsade dit och hämtade. Mamma och pappa kom och lämnade Rasmus efter lunch. De stannade på en fika.

Då Rasse fortfarande har feber så bli han hemma i morgon. Jag vabbar då. Tjejerna får också vara hemma. De hade ju skolavslutning i fredags och skulle bara gå på fritids denna vecka, så om vi ändå är hemma med Rasmus så får de också vara hemma. Skönt att slippa stressa iväg på morgonen!

I morgon kväll kommer Ulla och Pelle hit en sväng och passar barnen. Daniel och jag ska iväg och storjulhandla på Ica Maxi. Sen är det bara till att börja fixa lite julmat. Köttbullar och sill ska vi göra. Skinkan köper vi färdigkokt och bara griljerar.

//E