I morse vaknade jag vid 8.30. Strax före 9 väckte vi barnen. Vi sov jättegott allihopa. Förvånansvärt sköna sängar faktiskt. De har t o m en tjock bäddmadrass!!! Vi bor i en 3-rums lägenhet. 1 vardagsrum med hörnsoffa, ett sovrum med dubbelsäng och 1 sovrum med våningssäng + en extra säng.

När i alla var insmorda och lite påklädda och badväskorna var packade så gick vi för att äta frukost. Vi satt ute i värmen. Barnen åt väl inte så jättebra. Amanda och Rasmus åt mest chokladflingor och mjölk. J De har jättebra uppmärkning av all mat vad de innehåller för typ av ”allergi-ämnen”, t ex gluten, soja, ägg, mjölk. Super!!! Det glutenfria brödet som de har var dock ingen hit. Väldigt torrt… Dock hade de t o m glutenfria pannkakor.

Sen gick vi direkt till poolen. Det är inte många stunder som vi inte badat idag. Vi fick inte så superbra platser vid poolen, så någon av oss var tvungen att vara med vid poolen så man har lite koll på barnen, speciellt på Rasmus. Det var dock skönt att sitta på poolkanten och sola och samtidigt ”svalka” sig lite.

Vi har ett måltidspaket som heter ”Sunwing inclusive”. Det innebär att alla 14 frukostar ingår, sen ingår 10 av 14 luncher resp middagar. Onsdagar och lördagar ingår maten inte, förutom frukosten då. Då får man äta något annat.

Idag åt vi lunch vid 12.30. Barnen åt mest från Lollo & Bernie-buffén. Till ”oss vuxna” fanns det väl kanske 4-5 varmrätter att välja på, inte så mycket alltså. Dock hade de en kyckling som var jättegod!

Efter lunch gick vi förbi receptionen och köpte ”internet-tid”, hyrda safetyboxen och köpte varsitt glass- och drickakort till barnen. Det invigde vi på eftermiddagen. Barnen valde varsin glass. Daniel och jag köpte varsin is-kaffe. Mums!

Vi tog en sväng ner till stranden också. Den var jättefin – mycket bättre än den där vi var förra året. Här var det inga stenar på botten utan bara mjuk sand. Det var ganska långgrunt också. Det var lite vågor, så där lagom så barnen tyckte det var kul.

När vi tyckte att vi hade badat klart för idag så gick vi upp till lägenheten och duschade. Sen satt vi på balkongen. Barnen spelade lite kort och lekte. Vi har tur, för vi har skugga på eftermiddagen och kvällen på vår balkong.

Kl 18.30 var det dags för middagsbuffé i Fino. Det var väl ganska bra. Men det känns som om det blir mycket kyckling och pommes frites för mig….. Efterrättsbordet var ganska maffigt. De hade en chokladmousse som var ganska god samt jättegoda maränger. Glass (kulglass jordgubb eller vanilj) finns det både till lunch och middag, så det har barnen ätit.

Chokladmousse, vaniljglass och maräng

Direkt efter middagen så blev det ”bråttom” att hinna se björnshowen. Den börjar 19.30, så lite stressigt blir det eftersom middagsbuffén öppnar först 18.30. Få se om barnen så småningom kan gå iväg själva till björnshowen medan D och jag sitter kvar.

Barnen kollar på björnshowen

Efter minidiscot så gick vi till supermarket och köpte hem lite läsk, öl och chips. Rasmus var jättetrött så honom har vi lagt och han har somnat. Tjejerna sitter och gör sina läxor – att skriva dagbok och rita lite till. D löser korsord och jag skriver dagbok. Snart är det dags även för tjejerna och kanske också att sova. Vi har ju lite ”förlorad sömn” att ta igen efter gårdagens resenatt.

I morgon blir det ännu en härlig dag med sol och bad!

//E