Idag är det söndag och i morgon är det måndag och inte vilken måndag som helst. Det är då dags för min operation!

Än så länge känner jag mig ganska lugn, men fråga mig i kväll eller i morgon så får du nog ett annat svar…

Kl 12.30 ska jag vara på kliniken och då ska jag ha fastat sedan kl 24 natten mellan söndag/måndag. Jag får dricka “klara vätskor” fram till 10.30 (vatten, te utan mjölk och saft). Jag kommer att vara några timmar på jobbet innan och sen skjutsar Daniel mig till kliniken. Operationen blir någon gång på eftermiddagen, det beror på hur lång tid de tidigare operationerna på dagen har tagit, om det ev ha blivit någon förskjutning av tiden.

Sen ligger jag kvar till onsdag så 2 nätter blir det att jag sover där.

Jag är inte så orolig för smärtan utan mer för hur jag ska må efteråt. Jag hatar ju allt som har med illamående att göra och vid denna typ av operation är det mer “en regel än ett undantag” att man får illa efteråt. Dock så är ju magen tom då jag fastat, så det kommer ju inte upp så mycket… Men de säger att man ska räkna med att må rejält risigt i 2 dagar (vilket jag är inställd på). Mår man mycket bättre så får jag se det som en bonus, samt att på tredje dagen brukar det vända rejält och de flesta mår mycket bättre redan då!

Sen blir det flytande kost i minst 10 dagar, för det är ungefär så lång tid det tar för magsäcken att läka efter operationen. Sen blir det purékost i 1 vecka, “gafflad” mat i 1 vecka, “noggrant tuggad” mat i 1 vecka och sedan är det dags för “normalkost”, men som dock också ska vara vääääldigt noggrant tuggad.

Wish me luck!!!

//E