Igår var det 1 veckan sedan operation. Tycker tiden har gått fort! Det går fortfarande bra med att bara äta flytande men börjar nu känna mig mer sugen på lite mer “matiga” saker. En knäckemacka med leverpastej vore nice!!! 😉

Det blir 3 huvudmål per dag – frukost, lunch och middag. Däremellan blir det några mellanmål och på kvällen blir det kvällsmål. Jag skriver matdagbok så jag har koll på hur mycket och vad jag får i mig. Så här kan en dag se ut ungefär:

05.30 – 1,5 dl Proviva (Mellis)

07.30 – 2 dl fruktyoghurt (Frukost)

10.00 – 1,5 dl Proviva eller juice (Mellis)

12.00 – 2 dl varm soppa (Lunch)

14.30 – 1,5 dl Smoothie (yoghurt + frukt) (Mellis)

17.00 – 2 dl varm soppa (Middag)

18.30 – 1,5 dl Provia eller 1 Proviva shot (80 ml) (Mellis)

20.30 – 2 dl välling (Kvällsmål)

Mellan dessa mål så försöker jag få i mig vatten, vilket är svårt, då det gör lite ont att dricka vatten. Så jag dricker te med mjölk i istället alternativt vatten med lite saft i.

Känner nu att det är lite svårt att variera maten. Det blir nog enklare när jag kan börja äta puread mat.

//E