Först vill jag börja med att önska alla en god jul! Idag är det julafton och det verkar bli en grön sådan i år med, även om det just nu kl 06.00 är ca 5 minusgrader och lite frost på backen.
Förra veckan var en ganska hektisk vecka. Rasmus var hemma från skolan måndag + tisdag då han hade hög feber natten till måndag.

måndagkvällen var jag och tjejerna i skolan och kollade på F-1-2:ans luciatåg och var på julmarknaden där barnen sålde de hantverk de gjort på hantverksdagen. Pengarna går till deras fadderbarn.

tisdagen hade Amanda gymnastikavslutning så Daniel var iväg med henne på den. Jag jobbade i Sundbyberg, vi var iväg på jullunch med gruppen.

onsdagen jobbade jag på Essingen hela dagen, så Daniel och jag samåkte dit. Vi hade julfest på kvällen så farmor passade barnen. Det kom en “hemlig föreläsare” dit – Annelie Pompe. Hon är en riktig äventyrare. Har haft världrekordet i fridykning samt bestigit Mount Everest. Hon var jätteintressant att lyssna på!!!
torsdagen jobbade jag hemma p g a en grej jag skulle göra. På kvällen åkte jag och Susann iväg till IKEA för lite shopping. Vi åt middag där – billigt och gott. 🙂
fredagen hade Johanna och jag vår sista ridlektion för i år. Hon red Safir och jag Bellman. Vi galopperade och det gick bra!!! När vi kom hem därifrån så var det snabbt in i duschen och fixa oss lite. Sen var vi bjudna till Markus och Susann på middag. Vi fick en jättegod pastarätt! Det var färska lasagneplattor som man fyllde med kyckling, prosciutto, spenat, zuccini och parmesanost, sen lite sås uppe på. Mmmmm! Det blev en hel del bubbel för och en jättegod efterrätt – pepparkakscheesecake med vit choklad i.
Rasmus och Hugo somnade i Markus och Susann säng före kl 22. Tjejerna gick hem själva vid 22.30. Sen gick Daniel och jag var kvar till sist, typ 00.30. En mycket trevlig och rolig kväll – som det alltid är med dem!!! <3

Lördagmorgon började jag och Susann med att gå Morarundan. Härligt väder, lite kallt men skönt att få komma ut och få lite frisk luft. Vi var både lite sega – så där “dagen efter”. 🙂

Även i söndags blev det en morgonpromenad för Susann och mig, men den “korta” rundan – Tällebyrundan. Skönt! Jag, Daniel och Rasmus åkte en snabbis till Ica Maxi för att kompletteringshandla lite smågrejer vi behövde. Sen var vi hemma och förberedde inför julen. La in sill, slog in julklappar.
Till middag blev det köttgryta/långkok. Jättegott!
Firade min julledighet med lite bubbel. 🙂
Puzzel myser i soffan.
I måndags och tisdags jobbade Daniel hemifrån. Jag och barnen åkte en sväng in till Södertälje i måndags. Jag köpte en ny klänning som jag ska ha på mig idag. Hade en “50%-rabatt på ett damplagg”-kupong som jag utnyttjade – perfekt!
Igår städade vi här hemma – barnen hjälpte till. Det var jättefint väder hela dagen så barnen var ute och lekte en del. Jag var knappt utanför dörren – fixade en massa inne och tog det bara lugnt emellanåt. Skönt att vara julledig! 🙂

Idag kommer mamma, pappa och bror hit kl 11. De stannar till i morgon – härligt!

Ha nu en riktigt skön jul!!!

//E