Vilken härlig jul vi har haft!

Måndag 21 december
Jag hade semester och barnen gick i skolan. Jag gjorde sill, en ny sats knäck och nutellafudge. Mums!

Tisdag 22 december
Barnen hade julavslutning mellan 8.15-10.00. Jag hämtade dem och sedan åkte vi direkt upp till Kungens Kurva/Heron City. Vi var på Stadium en sväng och köpte ett par nya vinterskor till Rasmus. Sedan gick vi på bio och såg Tsatsiki-filmen. Den var jättebra! Vi åt lunch innan.

Onsdag 23 december
Daniel jobbar hemifrån. Jag, Amanda och Rasmus åkte in till Södertälje en sväng. Köpte lite nya “finkläder” till barnen som de skulle ha på jul och nyår. Johanna lekte med en kompis hemma. Vi gjorde klart den krämiga räkscheesecaken (som blev fantastiskt god!). På kvällen griljerade vi den färdigkokta skinkan samt ugnsstekte den vildsvinsskinka som vi fick av Thomas. Sen blev det såklart lite provsmakning av dessa – mums!
Torsdag 24 december
Mysigt att julafton äntligen är här! Vi åt gröt och skinkmacka till frukost – så klart!
Fixade och donade inför dagen. Mamma, pappa och Pär kom vid 11 ungefär. Då drack vi glögg.
Lite senare kom Ulla och Pelle för att äta doppalunch med oss. Jag åt skinkmackor och barnen åt potatisbullar, bacon och lingonsylt, då de inte heller gillar dopp-i-grytan.
Kl 14.00 var det då dags för Kalle Ankas jul – mysigt!
Efter Kalle fixade vi all mat och åt sedan “det stora julbordet” – så gott!
Efter middagen var det då dags för julklappsöppningen – som barnen hade längtat!!! Ojojoj va mycket julklappar det var! Alla blev så nöjda med alla paket! Barnen fick bl a biokort, presentkort, kläder och böcker. Jag fick 2 st champagneglas i får “finglasserie” Kosta Boda Chateau av mamma och pappa!
Lite Irish coffee till de som ville ha det. 🙂
Vi kollade på tv och mös på kvällen. Barnen var ganska trötta efter en lång dag. 🙂

Fredag 25 december

I år var det vår tur att ha “juldagsfirandet” med Daniels syskon och föräldrar. Vi bjöd på glögg när de kom vid 14. Sedan så fick barnen öppna alla sina julklappar – ojoj va paket, idag med. Sen åt vi middag, en trerätters. Thomas och Annelie fixade förrätten – hemgjort sesamknäckebröd med gratinerad getost med valnötter, honung och bacon – så gott! Vi fixade varmrätten – pulled pork med tortillabröd och tillbehör. Linda och Fredric fixade efterrätten – smarrig fruktsallad och vispgrädde.
Efter middagen så var det dags för oss vuxna att spela julklappsspel. Det var första gången vi gjorde det. Alla vuxna hade köpt en julklapp för 150 kronor och sedan så spelade vi tärning om vem som fick vad. Jag fick den lilla gasbrännaren som jag köpt, som man har i köket. Daniel fick 7 paket servetter. 😉

Lördag 26 december
Var vi mest hemma och tog igen oss efter 2 händelserika dagar. 🙂 Tvättade och städade undan. På kvällen invigde vi Amandas popcornmaskin och kollade på film.
Söndag 27 december
Daniel och Rasmus åkte till Thomas efter frukost. De skulle brygga öl. Jag och tjejerna åkte in till Södertälje och fyndade lite på mellandagsrean. Jag köpte några toppar på DeaAxelsson. Amanda köpte lite träningskläder på Stadium och båda två köpte lite nya tröjor på HM. Kul! Vi tog en lunch på Mc Donalds innan vi åkte hemåt igen.

Lite senare så började det snöa – det var så mysigt att det blev lite vitt ute.

Kl 16.00 skulle vi på middag hos Lerays. Ulla skjutsade oss dit och hem. Som “drinktilltugg” fick vi philadefliaost med thaisweetchilisås på som man sedan doppade nachoschips i. Det var såååå gott!
När Albin skulle sova så tog jag och Jenny en promenad ute i snövädret. Det var sååå mysigt med all snö och alla julbelysningar överallt.
Vi blev hämtade av Ulla kl 22, efter en mycket trevlig och rolig kväll.

Måndag 28 december
Daniel jobbar hemifrån i veckan. Vi passade på att åka och storhandla på Ica Maxi. Barnen var hemma under tiden och var ute och lekte i snön och i det soliga vädret. När vi hämtade ut vår scanner på Ica så fick vi guldscannern! Det innebär 10 % rabatt på ett köp. Perfekt! 🙂
Tisdag 29 december
Johannas födelsedag – se separat inlägg!

//E